Čierni pasažieri v bratislavskej MHD by si mali dávať pozor na jazyk

28.02.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Už tento týždeň by mali revízori bratislavskej MHD dostať nahrávacie zariadenia, ktoré budú môcť po novom využívať počas svojej práce. Vyhotovené audio záznamy majú pomôcť odhaliť prípadné snahy o úplatkárstvo zo strany pasažierov MHD, alebo aj hrubé a neprimerané správanie sa cestujúcich voči revízorom.
Na základe zvukových nahrávok budeme môcť objektívne posúdiť a doriešiť sporné, prípadné konfliktné situácie, ktoré môžu nastať pri výkone prepravnej kontroly," tvrdí generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi
Dopravný podnik bude nahrávať len tam, kde prebieha kontrola lístkov, teda vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy, prípadne na zastávkach. Belfi si myslí, že podnik takto skvalitní svoje služby a vylepší mienku cestujúcich o revízoroch. "Sťažností na ich správanie je množstvo, nie vždy sa však podarilo preukázať pochybenie počas výkonu prepravnej kontroly," podotkol. Cestujúci bez platného lístka sa podľa jeho slov často nesprávajú slušne a odmietajú uznať oprávnenosť udelenej pokuty. "Po vyhotovení audio záznamu budeme disponovať jednoznačným dôkazom, ktorý môže byť použitý v trestnom konaní, konaní o priestupkoch a občianskoprávnych konaniach," dodal Belfi.
 

Vyberte región